YleistäUotilan ratsastuskeskus tarjoaa ammattitaitoiset opettajat sekä koulutetut ja luotettavat hevoset ja ponit. Nämä luovat turvalliset puitteet sekä lasten että aikuisten ratsastusharrastukselle. Opetuskäytössä on tarkkaan valittuja hevosia ja poneja moneen makuun

Ratsastustuntiajat ovat seuraavat: ti-pe klo 17 -21, lauantaina klo 9-14, sunnuntaina ei tunteja, maanantaisin järjestämme kursseja sekä eri valmentajien valmennuksia.

 


Tunneilla ratsastetaan kahdeksasta ikävuodesta eteenpäin. Ratsastus tapahtuu pääsääntöisesti eritasoisissa vakioryhmissä, joita on aikuisille ja lapsille. Ratsastajan joka on jo opetellut ratsastuksen alkeet  on mahdollista varata myös ns. irtotunti. sopivasta tasoryhmästä. Alkeisryhmiä aloitetaan tarpeen mukaan aina kauden alussa.  Ryhmäkoko on maksimissaan 7 ratsukkoa. Tunneilla opetellaan ryhmien tuntisuunnitelmien mukaan etenevästi perusratsatustaitoja sekä esteratsastusta ryhmien taitotasojen mukaisesti. Kokeneimmille oppilaille on tarjolla erikseen koulu- ja esteryhmiä, sekä valmennusryhmiä niille jotka tähtäävät kilpailuihin tai ovat erityisen motivoituneet. Alle 8-vuotiaille meillä on omat ponitalutusryhmät, joissa opetellaan ratsastuksen ohella ponin hoitoa.


Tuntien  kesto on 60 min, sisältäen alku-, sekä loppukäynnit. Tuntien tavoitteena on opettaa ratsastajille  hevosten ja ponien käsittelyä, ratsastuksen perusasioita ja olla ennen kaikkea hauska harrastus. Ratsastuksessa ja ponien/ hevosten käsittelyssä on aina riskinsä, koska ponit/ hevoset ovat vaistojensa varassa toimivia eläviä olentoja. Oikeanlaisilla varusteilla ja opettajan ohjeita noudattamalla turhat riskit voidaan minimoida. Tunnit pidetään joko ratsastuskentällä tai maneesissa. Sään salliessa tunneilla käydään myös maastossa. Ponien/ hevosten jakaminen ratsastajille tapahtuu opettajan toimesta. Opettaja jakaa ponit/ hevoset koon. taitojen ja tunnin ohjelman mukaan. Ponien/ hevosten jakamisen lähtökohtana on turvallisuus ja jokainen poni/ hevonen opettaa ratsastajalleen eri asioita.

.

 

TUNTIKYSELYT:

Voit perua vakiotuntisi tallin puhelimeen laittamalla viestin tai soittamalla, rästit voi myös sopia viesteillä. Irtotunti kyselyt voi suorittaa samasta numerosta! Puhelinpäivystys 16:00-17.00 p.0400 919592 muina aikoina laita tekstiviesti niin otamme yhteyttä!

Kursseja ym. järjestämme toiveiden mukaan. Kysy rohkeasti!

 

 

TUNTIPERUUTUKSET:

Tuntiperuutukset tekstiviestillä viimeistään edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä tai äkillisen sairastapauksen takia samana päivänä klo 12.00 mennessä. Lauantaitunnit viimeistään perjantaina klo 18.00 mennessä (koskee myös sairastumisia!). Peruuttamattomat tunnit tai myöhässä peruutetut tunnit veloitetaan normaalin tuntihinnan mukaan. Kausiratsastajat ratsastavat peruutetun tunnin erikseen sovittuna ajankohtana joko etukäteen tai kuukauden sisällä peruutuksesta. Alkeiskurssit ovat kurssipaketteja, eikä peruutettuja/käyttämättömiä tunteja korvata.